2.08.2010 г.

Мастурбация за момчета

Мастурбацията, наричана още „самозадоволяване”, е начин за доставяне на сексуално удоволствие без друг партньор. За много хора мастурбацията е нещо върховно, а други мислят, че не може да замени секса дори частично. Важно е да знаете, че чрез мастурбирането не само си доставяте удоволствие, но и опознавате себе си и нещата, които ви възбуждат.

Мастурбацията най-често се асоциира с момчетата и така наречените „чекии”. Играта с пениса започва от ранна възраст (дори преди пубертета) и е несъзнателна, защото удоволствието не се свързва с нищо познато до този момент. С течение на времето, както и натрупване на нови знания относно секса, много момчета започват да мастурбират по-често, като опитват нови неща в докосванията, бързината и т.н.

Самозадоволяването не е задължително и не всеки изпитва влечение към него. Няма и норма, в която това може да се случва – едно момче може да мастурбира веднъж седмично, веднъж месечно, дори веднъж годишно, докато друго може да го прави всеки ден. Въпреки всичко е хубаво да не се пристрастявате, защото това може да повлияе на сексуалната възбуда с партньор.

Когато се опознаете сами ще можете да насочите бъдещите си сексуални партньори в това какво да правят, за да ви задоволят.

Общи насоки, или ноу-хау:


Най-известният начин за мастурбиране сред момчетата е с ръка – прословутите „Левислава и Десислава”. Пенисът се хваща с цялата ръка, след което започвате бавни или бързи движения нагоре и надолу по дължината на пениса. Ако не сте обрязан (т.е, кожичката на пениса покрива главичката), то може да откриете, че придърпването на кожичката назад ви доставя много повече удоволствие, отколкото като тя е върху главичката. Комбинирайте бавно темпо с бързо и обратно. Сменяйте силата на натиска и наблюдавайте кое ви доставя повече удоволствие.

Задължително си измийте ръцете, преди да мастурбирате с ръка, за да не си причините някоя инфекция!
  • Бъди спокоен – макар и да има митове, че сексът е по-як, когато някой може да ви хване, с мастурбацията не е така. Много хора се срамуват най-вече защото се чувстват странно самозадоволявайки се. Важно е да се уверите, че никой няма да ви безпокои. Ако имате подозрения, че някой може да ви хване (в училищната тоалетна, или пък докато вашите са в къщи), по-добре изчакайте по-усамотен момент. Така спокойно ще можете да се отдадете на фантазии.
  • Не се страхувай – първоначално мастурбацията може да ви изглежда неестествено и срамно. Запомнете, че не правите нищо нередно.
  • Отпусни се – мастурбацията е акт, който цели да задоволи само вас. Не бързайте и не се притеснявайте, ако не се чувствате „в настроение” – просто спрете и опитайте по-късно.
  • Не забравяй лубриканта - Също е добре да имате и малко лубрикант под ръка. Той ще ви помогне да пресъздадете усещането от истинската влага на вагината. Сухите ръце понякога причиняват болка на нежната кожа на пениса.
  • Нещо секси -  за много мъже мастурбирането без визуална стимулация не е така задоволяващо. Ако изпитвате нужда пуснете си клипче с някоя гореща мацка, разгледайте някое списание, или просто дайте воля на въображението си. Можете да си представите, че правите секс с някого, към когото изпитвате влечение.
  • Бъди търпелив – първата мастурбация може и да не ви се стори толкова яка. Ще ви трябва време да разберете кое ви е приятно. Ако не ви е приятно да мастурбирате, не го правете. Не е неестествено.

Следва: мастурбация за момичета

7 коментара:

  1. Не съм обрязан но нужно ли е да забелвам кожичката на главата когато мастурбирам защото не съм 100% наясно как да го правя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прави го както ти е по-приятно. Аз като започнах да мастурбирам винаги забелвах кожичката и правех движения напред назад без да докосвам главичката защото ми беше много чувствителна. А сега вече мастурбирам от 4 години почти всеки ден и главичката ми не е толкова чувствителна. Вече не забелвам кожичката, защото така движението напред назад обхваща цялата дължина на пениса и удоволствието е по-голямо. Но недостатъка на този вид мастурбация е, че като ръката ти минава през главичката (макар и да е покрита с кожичката) я стимулира и така свършваш по-бързо. Но пък е по-приятно.

      Изтриване
    2. Аз го правя без да е забелвам но виждам че не се надървя много и свършва бързо ;х

      Изтриване
  2. Също така ми е много малък и кожичката не се забелва напълно :( .Да ходя ли на уролог или ...?

    ОтговорИзтриване
  3. Имам още един въпрос,който гласи : Как е правилния начин за излизането на т.нар сперма?

    ОтговорИзтриване
  4. На 13 години съм м/у другото

    ОтговорИзтриване
  5. Imam 1 vapros (izvinqvam se che ne sam na kirilica) kogato go zabelq i izpitavm leka bolka no sled tova otminava a kato mi e obelen nemoga da "svarsha" teka da se kaje ili prost ne go pravq dostatachno dalgo ?

    ОтговорИзтриване