9.08.2010 г.

Мастурбацията при момичетата


Мастурбацията при момичетата е толкова естествена, колкото и при момчетата. При жените обаче е малко по-особено, тъй като отнема повече време за да достигне до оргазъм. Няма определена възраст, в която едно момиче  започва да мастурбира, това може да се случи по всяко време. Приема се, че повечето момичета стават „любопитни” по време на пубертета.

Освен ако не използвате секс играчка,  вагиналният оргазъм се постига трудно чрез мастурбация, но за сметка на това клиторният е лесен за достигане и е задоволяващ. Ето няколко популярни начина, с които можете да си доставите удоволствие и едновременно с това да опознаете тялото си по-добре:

  • С пръсти – най-известният начин за мастурбиране, който често се използва и в любовната игра между мъж и жена. Трябва хубаво да измиете ръцете си (дори под ноктите, които трябва да са добре загладени), след което можете да се уедините (в леглото под завивката е добра идея).
Използват се показалеца и средния пръст, като първоначално можете да вкарате само единия, а след това – и втория, зависи как ви е по-приятно. После започвате леки движения навътре и навън. След като вагината се навлажни можете да извадите пръстите си и с тях да погалите клитора (който се намира точно в началото на срамните устни, малко преди мястото, от което пишкате). Клиторът е изключително чувствителен и ръцете ви не трябва да го докосват сухи, тъй като ще ви заболи. Можете да го галите, докато не усетите удоволствие и мускулна контракция. Не се притеснявайте, няма как да не разберете, че получавате оргазъм ;)

  • С възглавница – това е методът на триенето. Обуйте тънки панталонки или клин, след което поставете възглавница между краката си. Хванете я в двата края и започнете да я придърпвате напред-назад, за да се получи триене между  възглавницата и зоната на клитора. Същото можете да направите и с хавлиена кърпа.
  • Стягане на мускулите – това може да се прави навсякъде, стига да сте с дънки или по-широка пола. Сядате на стол, след което стягате и разпускате мускулите на влагалището. В началото е трудно, но можете да го тренирате докато пишкате – просто се опитайте да спрете струйката, след което пак я пуснете и пак спрете. Тази техника стои в основата на Тантра, в които мъжът буквално получава масаж докато е вътре в жената, тъй като тя стиска пениса с мускули.
  • Водна струя – ако душът вкъщи ви се откача (наречен още „слушалка”), можете да го поставите между краката си и да пуснете хладка вода на по-силна степен. Малките струйки гъделичкат вагината и клитора, и възбуждат.

Популярен начин за мастурбиране са секс играчките и по-специално вибраторите, но тъй като повечето от вас са непълнолетни, това все още не е алтернатива. Внимавайте! В никакъв случай не опитвайте да вкарате други предмети (гърла на бутилки, зеленчуци, издължени предмети и др) във влагалището, тъй като може да си докарате инфекция, или по-лошо – да се наложи някой друг да вади предмета оттам. В болниците ежегодно има случаи на момичета, които са опитвали да мастурбират с бутилка. При изкарването на гърлото обаче се образува вакуум, който захваща здраво бутилката и се налага лекарска намеса за изваждането й – което е неприятно, а и ужасно неудобно.

Няколко неща, които трябва да запомните за мастурбацията:

  • Не се притеснявайте – не правите нищо нередно!
  • Винаги измивайте ръцете си добре, преди да мастурбирате с пръсти. Това важи и за играта с партньор!
  • Осигурете си уединение, за да можете да се отпуснете по време на мастурбацията. Никога няма да се получи, ако се притеснявате, тъй като мускулите ще се стегнат и няма да можете да фантазирате.
  • Никога не вкарвайте чужди предмети във влагалището, освен ако не са специално предназначена за това секс-играчка!

Не се притеснявайте, ако нямате желание за мастурбация, или не изпитвате удоволствие – не всяка жена го прави и не всяка може да свърши по този начин. При всички е различно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар