30.09.2010 г.

Често задавани въпроси от момчета

Подбрахме някои от най-често задаваните въпроси, които вълнуват младите момчета. Не забравяйте, че няма нищо лошо в това да се интересувате и да питате!


Какво са мокрите сънища? Нормални ли са?

Абсолютно нормални са. По време на пубертета момчетата започват да произвеждат сперма. Спермата се смесва с други течности и се съхранява в тестисите. През пубертета тази течност може да стане твърде много и тя се освобождава, най-често през нощта, докато момчето спи. Нормално е да имате мокри сънища както много често, така и само понякога. На някои дори може и да не им се случи никога. С времето тези „мокри сънища” постепенно изчезват, макар че дори на някои възрастни им се случва от време на време.

Какво се случва, ако момиче забременее от мен?

По принцип  момичето има пълното право да реши дали да задържи детето, да го даде за осиновяване, или да абортира. Правото е нейно, защото тя трябва да износи детето. Въпреки всичко обаче това не пречи да поговорите и да се посъветвате.

Ако тя реши да задържи детето, от теб ще се очаква да станеш баща и да плащаш за отглеждането на детето през следващите 18 години, защото то си е твое. Не е никак малка отговорност, нали? Затова внимавай! Често момчетата напълно разчитат на момичетата за предпазването от бременност, а трябва и двамата да мислите за това. Грижете се за бъдещето си!

Понякога ерекцията ми спада по време на секс. Защо?
Случва се на всеки, дори на възрастните мъже. Причината често е силно притеснение, нервност, или пък ако сте свършили веднъж и сте искали веднага да продължите, пенисът няма да се изправи, защото му трябва време.

 Ако „омекне”, не се притеснявайте и не се напрягайте, защото така съвсем нищо няма да се получи. Можете да използвате момента за да задоволите приятелката си орално, или да се поцелувате – така ще се опуснете повече. Ако вече сте свършили, не се надявайте веднага след това да го вдигнете отново – това са митове.

Нормално ли е да получавам ерекция без повод?


Абсолютно, особено при тийнейджърите. Може да се случи в най-неподходящия момент, когато дори не мислите за нещо сексуално, поне съзнателно. Не се тревожете – в повечето случаи никой няма да забележи, дори да ви се струва точно обратното. С времето спонтанните ерекции ще намалеят.

С момчетата сме си ги мерили и моят е по-малък...нормален ли съм?

Повече от вероятно е да си нормален, тъй като в пубертета пенисът все още расте. Стандартният размер на пениса в еректирало(изправено) състояние при възрастният мъж е между 13 и 18см, и доста по-малко, когато е отпуснат. Някои пениси са широки, а други – по-тънки.

Тъй като пенисът расте в пубертета, което може да се случи по всяко време между 9 и 18г., няма да знаете колко точно ще стане голям пенисът ви, докато не спре да расте. Не се притеснявайте – размерът на пениса не може да повлияе на това какъв човек или любовник ще бъдете. Също, имайте предвид, че вагината не е безкрайно дълбока и колкото и дълъг да е пенисът, ще влезе само до там, докъдето може.

Мога ли да се бръсна долу?

Разбира се, само трябва да внимавате да не се порежете, особено ако решите да бръснете тестисите. Избягвайте бръсненето на ствола на пениса и използвайте много крем за бръснене. Вземете си отделна самобръсначка, за да не използвате тази за лице и не използвайте чужда.

Единият ми тестис стои по-ниско от другия. Нормално ли е?
Да, среща се при много момчета и това е доста практично решение на природата - за да не се притискат един в друг когато събирате краката си.

Свършвам бързо, когато правя секс. Какво мога да сторя?


Едно от най-нормалните неща за младите момчета е да свършват бързо. За да забавите изпразването можете да направите следното нещо – носете презерватив. Така ще намалите чувствителността на пениса и ще издържите по-дълго, а и ще предпазите момичето от бременност, ако случайно се изпуснете неочаквано (случва се често). Също, можете да си почивате, когато усетите, че ще свършите, или пък да мастурбирате преди секс – така вторият път ще отнеме повече време, за да свършите. С времето ще свикнете, така че спокойно и с презерватив!

 
Следва: Често задавани въпроси от момичета.

2 коментара:

  1. Момче на 16 съм и от около година и половина правя секс. Нормално ли е изобщо да не мога да свърша, без значение колко време продължава секса?

    ОтговорИзтриване
  2. Нормално е понякога да се случва така, независимо от възрастта и от колко време правиш секс. С времето това ще се оправи и няма да има проблеми - само не се притеснявай и не го мисли много. Но винаги ползвай презерватив ;)

    ОтговорИзтриване